Лек автомобил се удари в локомотив край Кочериново

Крими

19-08-2015, 11:18

Снимка:

bnr.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кой пази багажа ни на гарата?

Шофьорът изпреварил чакащите коли и се забил в локомотива

Лек автомобил се удари в локомотива на влак на прелез в междугарието Кочериново – Благоевград, съобщиха от "Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Днес в 09:30 часа в междугарието Кочериново - Благоевград на прелез с редовно задействана автоматична прелезна сигнализация (светлинна и звукова),  лек автомобил изпреварва чакащите коли и се удря в локомотива на преминаващия бърз влак 5621, пътуващ по направление София – Благоевград. При инцидента няма пострадали. Движението в участъка е временно преустановено.

От началото на годината до момента инцидентите на прелези са 12. Във всеки един от случаите причината е неспазването на Закона за движение по пътищата от водачите на пътни превозни средства.

Ръководството на ДП „Национална компания „Железопътна инфраструктура” призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници. Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"