Избрани Новини

30 дъновисти от региона посрещат днес Космическата нова година на Рила

Животът

19-08-2015, 06:00

Снимка:

petardanov.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тече Лятната духовна школа на Бялото братство

Над 30 души от Велико Търново, последователи на учението на Петър Дънов са на Седемте Рилски езера. Там хора от страната и чужбина ще посрещнат днес Космическата Нова година – 19 август, съобщи Общинско радио Велико Търново.
В дните от 17 юли до сега, в планината на 2300 метра надморска височина се провежда за поредна година Лятна духовна школа, организирана от Общество Бяло братство. В нея, участие в различните дни са взели над 500 души.
По време на школата се провеждат лекции, беседи, походи, играе се паневритмия, организират се почиствания на Рилските езера.
За трите последователни дни – днес, утре и на 21 август, се очакват над 1500 души да се съберат на платото над петото езеро Бъбрека. Те ще посрещнат новия ден с танца паневритмия. Ако движенията, които прави човек, са в хармония с космичния ритъм, той се свързва със силите на живата Природа и ги приема. Именно това се постига чрез паневритмичните упражнения. Движенията на паневритмията не са произволни, но са взети от ритъма, който лежи в основата на космичния живот. Когато човек прави тези упражнения, той се хармонизира с цялото Битие.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов