Избрани Новини

Белгиец окупира кметството в Лещен в знак на протест - нямало вода

Гърменското село от събота останало без вода и това вбесило Лео Скулс

Белгийски гражданин, който от години живее в село Лещен, окупира кабинета на селската управничка в знак на протест, че няма вода, пише "Труд".

Гърменското село от събота останало без вода и това вбесило белгийският жител Лео Скулс. Той посетил местното кметство и поискал сметка на наместничката Найле Ходжова. Тя обяснила, че се работи по проблемът с водата, но Лео седнал на кметския стол и казал, че няма да мръдне докато не се пусне живителната течност.

Така изкарал часове наред. Ходжова се видяла в чудо, не успяла да убеди чуждестранния гражданин да си ходи и повикала полиция.

А той като видял униформените, излязъл доброволно от кабинета, така че не се е стигнало до арест заради необичайния протест.

Във вторник сутринта Лео Скулс и жители на Лещен бяха на среща в общинската администрация в Гърмен със служители и кметицата Минка Капитанова. Тя им обяснила, че в събота е била предизвикана умишлена авария и това наложило водата да бъде спряна. Аварията с пробития водопровод е отстранена и в Лещен вече има вода, коментира случая Минка Капитанова. Тя допълни, че в момента полицията издирва кой е злосторника предизвикал аварията.

Протестиращият белгийски гражданин получил пък уверението от кмета Капитанова,че водният проблем в Лещен ще бъде трайно решен. Гърмен имал вече готов проект за водния цикъл в Лещен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов