Избрани Новини

Няма да има нов Спешен център в Сапарева баня

Общинският съвет отхвърли със свое решение предложението

Общинският съвет в Сапарева баня отхвърли със свое решение предложението за изграждане на нов спешен център, който да се намира в двора на бившето училище в кв. Гюргево, в Сапарева баня, предаде Дарик. Това означава, че в курортния град проекта на Министерство на здравеопазването за модернизация и реконструкция на спешните центрове няма да се реализира.

На трета сесия в Сапарева баня, която е и втора извънредна, общинските съветници дискутираха въпроса със Спешния център в Сапарева баня. 4-ма от съветниците не присъстваха на днешното заседание - по един от БСП и Лидер и 2 от ГЕРБ. По проект на Министерство на здравеопазването се предвижда модернизиране на спешните центрове в страната.

Това обаче изисква решения на общинските съвети и определянето на подходящи терени за изграждане на нови или за модернизиране на вече съществуващи центрове, но такива, които отговарят на изискванията на Министерството, съответно на проекта, финансиран от програма „Региони в растеж". На сесията в Сапарева баня присъства и директорът на Спешен център Кюстендил д-р Анелия Георгиева, която даде повече разяснения за проекта и изискванията. Тя обясни, че в Сапарева баня е предвиден периферен филиал, застрояване върху 200 кв. м, осигурени са 200 000 лв. за строителството му.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов