Избрани Новини

Дежурни екипи следят огнището на пожара край Дренково

Вчера около 350 дка сухи треви изгоряха

Около 350 декара сухи треви и храсти изгоряха вчера при пожар край благоевградското село Дренково, съобщава БНТ. Огънят е пламнал в близост до една от махалите на селото, но за щастие не е достигнал до къщите.

Хора, живеещи в махала Вълчева, намираща се вдясно от антична крепост в село Дренково, забелязали огнената стихия и потърсили помощ. Заради силния вятър в горещото време огънят се е разпространил изключително бързо.

“Огъня отначало беше високо, след това задуха силен вятър и в непосредствена близост до вилата”, разказа жена.

Четири екипа на противопожарната служба в Благоевград, горски служители и доброволци за кратко време са успели да локализират пожара, да не стигне огънят до намиращите се в близост до махалата къщи.

“Моят апел към всички хора, които гледат, и към вашите зрители и предвид изключително голямата пожароопасност в момента заради сухия сезон заради вятъра, който е от 3-4 дни, да не боравят с огън на открито”, каза Бисер Михайлов – областен управител на област Благоевград.

По неофициална информация причината за възникване на пожара е човешка грешка. Предполага се, че местен овчар е изхвърлил фас от цигара. Пожарът е напълно потушен. Заради тлеещи дънери обаче на мястото ще останат дежурни екипи от огнеборци.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов