Избрани Новини

Над 3 хиляди кражби от ЧЕЗ за тази година

Животът

13-08-2015, 14:06

Снимка:

pixabay.com

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

"Присъединяването" към ел мрежата е не само незаконно, но и опасно, алармира дружеството

3 264 случая за незаконно присъединяване към електроразпредетелната мрежа в Западна България са установени от "ЧЕЗ Разпределение България" при направени общо 39 860 проверки от началото на годината.

При установените нарушения е дотаксувана 14,4 млн. киловатчаса електроенергия на стойност 1,2 млн. лева. Най-често срещаните нарушения, установени при проверките, са манипулиран електромер и присъединявания преди средствата за измерване.

Незаконните присъединявания застрашават качеството на доставяната до клиентите на компанията електроенергия.

Вследствие на това се претоварват съоръжения, причиняват се прекъсвания на захранването, чести аварии и повреждане на електроуреди, а напоследък, все по-често, застрашават и човешкия живот, посочват от ЧЕЗ.

Така не само се понижава сигурността на електрозахранването за редовните платци, но за отстраняването на авариите и щетите се отклоняват средства, които биха могли да се вложат в развитие и модернизация на мрежата.

Допълнително 900 служители на "ЧЕЗ Разпределение България" АД са обучени да разпознават специфичните характеристики на неправомерното използване на електроенергия. Редовно се организират и съвместни проверки с органите на реда в различни региони на територията, обслужвана от ЧЕЗ.

Освен за по-строги санкции и ефективни наказания, от компанията призовават за обществена нетърпимост към подобни противозаконни прояви.

При съмнения за неправомерно потребление гражданите могат да подават сигнал в МВР и в ЧЕЗ - по имейл адрес zaklienta@cez.bg, в Центровете за обслужване на клиенти и на денонощната телефонна линия на Дружеството 0700 10 010. Анонимността им е гарантирана.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)