Избрани Новини

Андреа Бочели сюрпризира непознати младоженци с Аve Maria

Свят

13-08-2015, 13:05

Снимка:

© ploshtadslaveikov.com

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Седнал на мястото на органиста в църква от XII век, импровизирал и тихо си излязъл

Световноизвестният италиански тенор Андреа Бочели изненада непозната двойка младоженци в италианския град Порто Венере, като неочаквано им изпълни Аve Maria на Шуберт.


В момента Бочели е в отпуска и си почива в областта Лигурия, уточнява местният вестик "Локал", цитиран от БТА. Въпреки това тенорът, който се оказал в същата църква като двойката, решил да изненада младоженците и изпратил съпругата си да му уреди да попее на сватбата им.


В църквата "Свети Петър", която е от XII век и е сред най-ярките образци на италианската готика, попитали Вероника Берти кой е мъжът й и когато разбрали, че става дума за Бочели, незабавно му разрешли да заеме мястото на органиста, пише "Локал".


Музикантът изпълнил класическото произведение на Шуберт в собствен аранжимент и след това незабелязано напуснал църквата.


Роденият в Тоскана Андреа Бочели е сред най-изветните оперни певци- тенори в света. На 12 години той губи напълно зрението си, но не се отказва от мечтата си да стане велик изпълнител и заминава за Торино, където учи при Франко Корели.


След успешен дебют на фестивала в Сан Ремо Лучано Павароти го кани за съвместни изяви. Много от издадените от Бочели албуми са платинени.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)