Избрани Новини

Кола пламна в Банско

350 бали сено и 20 дръвчета изгоряха в Бучино

Лек автомобил се е подпалил на улица „Цар Симеон“ в Банско. Сигналът за огнения инцидент е подаден в РС ПБЗН в курортния град около 8:45 часа в събота. Пламъците са били потушени бързо от отзовалия се на място противопожарен екип. Нанесените щети от пожара са изгорял двигател, а причината – късо съединение.

Два екипа от РС ПБЗН – Благоевград са гасили в събота вечерта пожар в „Таскова махала“, в землището на село Бучино. Унищожени са около 350 бали сено, фураж и около 20 плодни дръвчета.

Два декара пшеница са изгорели вчера и в местността „Седръч” край Разлог. Сигналът за пожар в житния масив е получен около 14:45 часа. Веднага към мястото са тръгнали два противопожарни екипа от РС ПБЗН – Разлог, които са успели да овладеят огъня.

Оперативната обстановка по отношение на пожарите в областта продължава да е опасна. От РС ПБЗН – Благоевград призовават гражданите към по-висока бдителност и внимание за недопускане на пожари през летните горещини. Само през почивните дни огнеборци от Пиринско са ликвидирали 27 пожара, 6 от които са с нанесени материални щети. Има и пострадали хора.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)