Избрани Новини

Собственик на наркооранжерии влиза в ареста

Крими

10-08-2015, 14:33

Снимка:

Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Два месеца акция: Разбити оранжерии, 180 саксии и 7 кила марихуана

От помещение във Фичоза и апартамент във Варна са иззети близо 8 кг марихуана

Окръжният съд определи постоянна мярка "задържане под стража" спрямо 28-годишния Атанас Чернев от Старо Оряхово, привлечен като обвиняем в дело за производство на наркотични вещества. В петък бяха атакувани помещения в местността "Фичоза" и в кв. "Аспарухово", като са иззети 7,990 кг суха тревна маса, 180 саксии с растения в различен стадий на развитие от вида на конопа и 0.97 г амфетамин, както и торове, препарати и оборудване за отглеждане на растенията. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 2 до 8 години и глоба от 5000 лв. до 20 000 лв.

От събраните по досъдебното производство на Окръжна прокуратура материали е установено, че Чернев е наел помещение на ресторант-сладкарница "Център" в местността Фичоза и празния апартамент в кв. "Аспарухово", собственост на друго лице, за да оборудва там откритите наркооранжерии. В къща в с. Старо Оряхово, където е адресно регистриран Чернев, са намерени лампи като тези в двете наркооранжерии, предназначени за подмяна на монтираните на двата адреса или за изграждането на нова. При претърсването на първия адрес са намерени ключове, един от които е отключил входната врата на жилището на втория адрес, което свързва Атанас Чернев и с двете помещения. В апартамента в кв. "Аспарухово" е намерена и везна за дозиране с цел разпространение на отгледаната марихуана.

От изготвената експертна справка е установено, че намерената листна маса на двата адреса представлява индийски коноп /канабис/, който се отличава от останалите видове по съдържанието на активен компонент тетрахидроканабинол.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов