Избрани Новини

Свлачището в Плетена все още е неукрепено

Две свлачища се активизираха преди половин година в селата Плетена и Осина

2 милиона и 200 хиляди лева са необходими за извършване на ремонтно-възстановителните дейности на двете свлачища, които се активизираха преди половин година в селата Плетена и Осина в община Сатовча. Хората, чиито къщи са най-силно засегнати, са притеснени, че укрепителните дейности все още не са започнали. Екипът на БНТ посети едно от най-силно засегнатите села - Плетена.

От началото на февруари до сега Руска Къдрева всяка нощ не може да заспи спокойно. Според местните жители теренът е старо свлачище, което се е активизирало от многото дъждове. Руска Къдрева има друго обяснение.

Руска Къдрева: "Тук има една канализация изглежда тя направи тая беля".

Към момента община Сатовча е финансирала проучването на свлачището и изготвянето на проект за ремонтно-възстановителната работа. Заплатила е и 40 хиляди лева за това. Но същинската работа по укрепването не е започвала.

Докато другите две пострадали семейства в момента живеят извън селото, това на Руска продължава да обитава къщата си. Вече са изгубили надежда, че сполетялото ги нещастие ще се оправи. Не искат и да си помислят, че идват есента и зимата, а с тях и дъждовете.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)