Избрани Новини

В Стара Загора ще санират две училища и една детска градина

Парите са от Националния доверителен екофонд

Две училища и една детска градина в Стара Загора ще бъдат изцяло рехабилитирани и ще бъде повишена енергийната им ефективност, чрез въвеждане на енергоспестяващи мерки. Община Стара Загора е кандидатствала с няколко проекта пред Националния доверителен екофонд, откъдето са осигурени средствата.
„Обектите са в тежко състояние и имат нужда от спешен ремонт", заяви пред журналисти кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той подчерта, че в кв. „Три чучура – север" ОУ „Г. Райчев" е единственото училище и е в краен квартал. По думите му, администрацията е насочила усилията си към крайните квартали.

Той припомни, че от началото на мандата му са ремонтирани 3-та ясла в кв. „Казански", 25-та Детска градина в кв. „Три чучура", обекти в кв. АПК, кв. „К.Ганчев", кв. „Зора" и кв. „Самара". През тази година, освен Математическата гимназия, се ремонтират още ЦДГ № 34, ЦДГ №10 и ЦДГ №13, детска ясла номер 2 и 6.

„Старозагорските училища, детски градини и детски ясли имат нужда от инвестиции. Образователната инфраструктура е приоритет за нас, за да имат подрастващите добри условия за обучение", подчерта кметът. Той подписа договора за саниране на ОУ „Г. Райчев", като общата стойност на договора е в размер на 916 385,15 лева с ДДС. Срокът за изпълнение е 120 календарни дни.
Основно училище „Паисий Хилендарски" в кв. „Казански" също е в тежко състояние. Общата стойност за ремонта му е в размер на 663 440,52 лева с ДДС, а срокът за изпълнение е 120 календарни дни.
За срок от 57 календарни дни ще бъде ремонтирана и 4-та детска градина „Бреза" за 207 462,18 лева с ДДС.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)