Избрани Новини

Теглиха жребия за детския футболен турнир

Днес бе официалната церемония в Община Благоевград

Със сблъсък между отборите на  ПФК  „Левски” и  ФК „АЕК”- Атина, както и  на ПФК „Славия” срещу румънския ФК  „Тампа Брашов” стартира  Трети  международен футболен турнир за деца,  родени през 2003 и 2004 година „Купите на  Община Благоевград”.

Това стана при  официалното теглене на жребия днес в Община Благоевград. На събитието  присъстваха председателят на регионалното  звено на БФС Александър Кабзималски,  управителят на ОФК „Пирин” Венко Попов  и директорът на Дирекция „Хуманитарни  дейности” в Община Благоевград Христина  Шопова. Разпределението  на отборите в „А” и „Б” група изтеглиха  бъдещите футболни надежди на ФК „Пирин  2001” и ОФК „Пирин”. Останалите отбори,  които ще се срещнат в първите мачове, са  „Цървена звезда”, Белград срещу „Ботев”  Пловдив в „А” група и в „Б” група ФК  „Войводина”, Нови Сад ще играе срещу  благоевградските футболисти от ОФК  „Пирин” и ФК „Пирин 2001”.ФК  „Тампа Брашов”, Брашов, Румъния, ФК  „АЕК”- Атина, Гърция, ФК „Войводина”  Нови Сад, Сърбия, ФК „Цървена звезда”,  Белград, Сърбия и българските отбори  на ПФК „Славия”, София, ПФК „Левски”  , ПФК „Ботев”, Пловдив и символите на  Благоевград- ОФК „Пирин” и ФК „Пирин  2001” са отборите, които ще участват в  най-устойчивия и очакван футболен  турнир за деца, който се провежда в  Благоевград.

Според регламента,  срещите ще се играят на две полувремена  за  децата, родени през 2003 година 35  минути, а за родените през 2004 година  полувремената ще бъдат от по 30 минути. „Надявам  се с всяка година на терена да виждаме  още по-добри отбори участници в турнира,  който вече се е утвърдил като традиционен,  благодаря на кмета на Благоевград д-р  Атанас Камбитов, че се ангажира и прие  присърце да финансира този уникален  турнир. Чрез него се дава невероятен  шанс за младите футболни надежди”, каза  управителят на ОФК „Пирин” Венко Попов  в края на церемонията по теглене на  жребия.

От  1 до 6 септември областният център на  Пиринско ще бъде и балканска спортна  столица на футбола. Официалното откриване  на Третия международен турнир „Купите  на Община Благоевград” традиционно ще  започне с шествие на отборите-участници,  а награждаването ще се състои на стадион  „Христо Ботев” на 5 септември от 21.00  часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов