Избрани Новини

Делегация от Китайския Червен кръст очарована от Велико Търново

Животът

05-08-2015, 12:48

Снимка:

Община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Делегация от Китайския Червен кръст е на посещение във Велико Търново до 6 август. Гостите от провинция Хънан в азиатската държава бяха посрещнати от заместник-кмета на старата българска столица Снежана Данева. Пред нея изпълнителният вицепрезидент на район Хънан Джоо Гуохин заяви, че всички са останали впечатлени от красотата на Велико Търново. „Благодарим на Община Велико Търново и на българския посланик в Китай за посещението в този изключителен град“, изтъкна Гуохин.

Пред чуждестранните гостите заместник-кметът Снежана Данева изрази готовност Община Велико Търново да подкрепи бъдещо сътрудничество между областната организация на Българския Червен кръст и Китайския Червен кръст. Между тях ще бъде сключен договор за партньорство, обяви председателят на областния съвет на хуманитарна организация в старата столица д-р Бонка Попова. Обменът на опит ще е в сферите на подготовката за справяне с бедствия, аварии и катастрофи, първичната медицинска /долекарска/ помощ, работата с младежки организации, безвъзмездното кръводаряване, донорството на стволови клетки и органи.

Джоо Гуохин каза още, че се обсъжда идеята за бъдещо изграждане на болница по китайска медицина в България, но предложението все още е в начален етап. Заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева предложи в анализите да бъде отчетено централното местоположение на старата столица в страната. Болярският град би бил подходящо място за реализацията на подобно начинание, коментира Снежана Данева.

Делегацията от Китайската провинция Хънан е седемчленна. Тя е водена от изпълнителния вицепрезидент Джоо Гуохин. Сред гостите са също генералният директор на район Хънан Рен Яде и изпълнителният вицепрезидент на район Хинуанг Джоу Дадиан.  Гостите от Китай получиха подаръци от Община Велико Търново, които бяха връчени от заместник-кмета Снежана Данева. Тя също прие дарове за Общината, подготвени от чуждестранната делегация.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)