Избрани Новини

"Балнео и спа туризъм - перспективи и възможности" ще се проведе в Кюстендил

Националната дискусия ще се състои на 3 август в конферентна зала "Пауталия"

Четвърта национална дискусия от кампанията „Да! На българската икономика" под надслов „Балнео и спа туризъм - перспективи и възможности» ще се проведе в Кюстендил, съобщи Дарик.
Домакин на форума ще бъде кметът на Кюстендил г-н Петър Паунов.  Дискусията ще се състои на 3 август в Конферентна зала „Пауталия" на парк-хотел „Кюстендил. Началото е от 13 часа. Участие в дискусията е потвърдила Ивелина Василева, министър на околната среда и водите на Република България. На форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, директорът на НЗОК Глинка Комитов, председателят на парламентарната комисия по здравеопазване  д-р Даниела Дариткова, всички кметове от областта. Ще се включат представители на български и европейски спа-асоциации, браншови организации, депутати,  експерти.  По време на форума ще бъде представена и визията на Министерството на околната среда и водите за развитие и пълноценното използване на минералните извори в България.
Голямата цел на форума в Кюстендил е в диалог между бизнес и държавни институции да се формират управленски политики и решения, които да дадат тласък за развитие на спа, балнео и здравен туризъм у нас и така да бъдат подпомогнати местните икономики.  Това е и първа стъпка за постигане на растеж и стабилност.
По време на форума в пряк диалог - чрез въпроси, предложения и отговори, бизнесът ще може да постави своите проблеми директно пред институциите, от които зависи тяхното решаване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов