Честват Илинден-Преображение на Попови ливади

Община Гоце Делчев организира традиционния събор

Община Гоце Делчев организира традиционен събор в най-новото населено място на територията на общината Попови ливади. Съборът е по повод 112-та годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание и ще се проведе на 1 август 2015 г. /събота/.

Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско – Преображенското въстание и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим. След това на паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност към всички участници във въстанието. В 11.30 часа ще започне празничният концерт, в който ще вземат участие Мъжка фолклорна група „Синаница” – Кресна, Мъжка певческа група към Национален ансамбъл „Танец”  Македония, Сборен оркестър от Гоце Делчев с ръководител Здравко Георгиев и изпълнителите Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Иван Арнаудов, Мария Христова, Васил Пиргов, Ирина Паскалева и Костадин Тамахкяров - Кеци. Специално участие в програмата ще вземат Николина Чакърдъкова и Неврокопският танцов ансамбъл и Димитър Туджаров – Шкумбата. 

Осигурен е организиран транспорт от Гоце Делчев до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 8.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"