Избрани Новини

Поклонници ще вървят 100 километра с молитви и химни

Общество

30-07-2015, 14:35

Снимка:

bg-patriarshia.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Походът "Рилски чудотворец" ще мине през Витоша, Верила и Рила

Над 100 километра пеша ще изминат поклонниците в пътуването "Рилски чудотворец". То ще започне на 1 август в 9:00 часа от столичния храм "Света София". Маршрутът преминава през Витоша, Верила и Рила, а крайната дестинация е Рилският манастир. 

Отец Ангел Ангелов, председател на храм "Света София" определя това пътуване като едно динамично богослужение.
"Искаме да излезем извън храма и съобразени с богородичните пости, навсякъде да звучат молитвите, акатиста към преподобния Отец, а също така и канона на Света Богородица. На някои от местата, където имаме възможност ще отслужим и Божествена света литургия. Планинският път не е най трудно проходимият и е подходящ за възрастни и деца", поясни свещеникът.

"Може до известна степен да звучи стряскащо: от София до Рилския манастир пеша, но не е чак толкова трудно и е напълно постижимо за всеки един, който има дръзновението и най-вече желанието и вярата, че ще преодолее всяка една трудност", смята отец Ангел.


Всяка година групата нощува на палатков лагер. Поклонниците трябва да носят със себе си спални чували, шалтета и палатки. Препоръчително е да са си направили планинска застраховка.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов