Избрани Новини

МВР конфискува млечна марихуана в с. Любовище

Най-доброто от печата

30-07-2015, 05:55

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Поливали я с мляко, засилвало наркотичното вещество в “тревата”.

Нива с добре обгрижван канабис откриха полицаите от Сандански в землището на село Любовище. Вчера сутринта те намерили около 180 корена марихуана, като половината от тях били от скъпи холандски сортове. В хода на разследването било установено, че за подобряване качеството на канабисовите растения те били поливани с прясно мляко. Намереният канабис е около 450 кг. Собственикът на земята се издирва.
Заради ниската изкупна цена на млякото производителите на марихуана вече са на сметка да поливат с него растенията, коментираха полицаи пред “Труд”. По думите им животинският продукт засилвал наркотичното вещество в “тревата”. В интернет има и холандски рецепти за отглеждане на дрогата в саксии, в които се препоръчва на 2-3 корена да се сипва по чаша мляко всеки ден.
“За първи път чувам за напояване на растения с прясно мляко. В съвременното градинарство такава техника не е позната. Твърдя това въз основа на много прочетени книги и опит през годините”, посочи пред “Труд” Мариана Милтенова от Съюза на градинарите в България.
Всеки ден ченгетата откриват ниви с марихуана край Сандански и Петрич. В повечето случаи терените не са на частници, а общински, държавни или от горския фонд. Обикновено се подбират безлюдни места до малки селца с по 10-ина възрастни жители.
Баба Сталинка крие дрога и патрони
200 патрона от различен калибър и близо 2 кг марихуана откриха полицаи от Монтана в къщата на 70-годишната Сталинка Каменова в село Гаврил Геново. Криминалистите нахлули на обиск там след сигнал, че старицата гледа канабис. Пазителите на реда открили градина с 35 растения. Стръковете били ожънати и предадени за експертиза. Баба Сталинка протестирала пред ченгетата, като им заявила, че отглежда дрогата, за да лекува болежките си. В къщата й униформените намерили и доста боеприпаси за различни оръжия, скрити в различни помещения.
"Каменови не са разбойници. Мъжът на бабата е инженер и ловец - част от патроните са негови. Другите сигурно са били държани още от антифашистко време. Бащата на Сталинка беше активен борец и имаше оръжие!", казаха съселяни пред “Труд”. Според тях Сталинка наистина е отглеждала канабиса за лекарство, а не за да търгува с него. По случая е образувано досъдебно производство, казаха от полицията в Монтана.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)