Избрани Новини

Работодатели от Кюстендил подкрепят протеста срещу повишаване цената на тока

Няма да прекъснат производството, заради изпълнение по договори

Работодателски организации от Кюстендил излязоха с декларация във връзка с протеста срещу повишението на цената на електроенергията. Тя е адресирана до Асоциацията на Индустриалният капитал. В нея се казва:

Уважаеми колеги,

по повод призива за общонационален протест на 29.07.2015г. във връзка с ценовата добавка „Отговорност към обществото" ви уведомяваме, че част от търговските дружества в Кюстендил не са в състояние да прекъснат производствения си процес за физическо участие в протеста поради изпълнението на срочни задгранични договори. Едновременно с това от името на всички работодатели, подписали тази декларация и от името на КНСБ - Кюстендил, изразяваме следната позиция:
1. Подкрепяме безрезервно протеста срещу фалшиво кръстената добавка „Отговорност към обществото".
2. Очевидно част от обществото ни има много къса памет и забрави формите на жесток протест чрез самозапалване поради високите сметки за ел. енергия.
3. Вместо да бъдат орязани привилегиите на наши и чужди печалбари, произвеждащи зелена и черна електроенергия от ТЕЦ „Марица" 1 и ТЕЦ „Марица" 3 се тръгва срещу бизнеса, който би трябвало да плати сметките за предишни безумни решения.
4. По наше мнение последствията от увеличаване цената на електроенергията за промишлеността ще бъдат плачевни - съкращаване на работни места, фалит на предприятия, спиране на плахия растеж в икономиката. В резултат ще бъдем върнати към ситуацията, в която останалите без работа хора отново няма да могат да плащат сметките си за ел. енергия и сегашния лозунг „Отговорност към обществото" ще се превърне в „Безотговорност към обществото".

Обръщаме се към господата от КЕВР да се замислят над фактите, които излагаме. Да се потърсят пътища за решаване проблемите на енергетиката без да се унищожават работещите предприятия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов