Избрани Новини

Жива верига ще спира откриването на спортната зала в Петрич

Процедурите и строежът на залата се разследват

Петричани готвят пореден протест срещу кмета Вельо Илиев, заради откриването на нова спортна зала, която в момента се разследва. Това каза пред Радио „Фокус“ председателят на Сдружение за граждански контрол на управлението на Община Петрич Кирил Георгиев. По думите му, гражданското недоволство се е надигнало за пореден път, след като кметът на Петрич е насрочил дата за откриването на придобилата скандална известност нова спортна зала на Петрич за тази седмица, като точната дата на събитието се пази в тайна.

„Готвим протест, защото в момента тази зала се разследва и се очаква присъда по нея. Там има нарушения на процедурата, нарушения в строителството на самата зала. Не може премиерът Бойко Борисов да бъде поканен, да открие залата при положение,че всички знаят, че има нарушения и се води разследване около нейното изграждане“, заяви Георгиев.

Той допълни, че гражданските сдружения, които оглавиха общественото недоволство срещу петричкия кмет Вельо Илиев и придобиха опит в организирането на протести, се подготвят с жива верига да посрещнат официалните лица, които ще присъстват на прерязването на лентата. Георгиев разкри, че на един от плакатите, които ще бъде издигнат гласи: „Вельо, не те искат в града, а ти за премиера питаш”. Председателят на Сдружение за граждански контрол на управлението на Община Петрич бе категоричен, че при тези обстоятелства, присъствието на представители на кабинета определено би разочаровало привържениците на политическа партия ГЕРБ в Петрич.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов