Избрани Новини

Бисер Михайлов: Необходими са промени в областната транспортна схема

Искането на превозвачите към него било депозирано незаконно

Необходими са промени в областната транспортна схема, за да решим проблемите на превозвачите. Това каза пред Радио „Фокус“ областният управител на Благоевград Бисер Михайлов по повод проблема с разписанията на част от маршрутните превози в областта. По думите му, в средата на този месец е била проведена работна среща на която се обсъдил въпросът с проблемните маршрутни разписания, както и изнесената преди това информация, в някои от регионални медии, че той не вземал решение за възстановяване на проблемните маршрутни линии.

Михайлов допълни, че искането, което превозвачите са били отправили към него за промяна в маршрутните разписания по начина, по който е било депозирано в областната администрация е в нарушение на закона и по специално Наредба № 2.

„Има си ред и законност по който това да стане, като е необходимо да се направи искане след съгласуване и когато се внесе в Областна транспортна комисия, тя го разгледа и изпрати по каналния ред“, категоричен бе областният управител.

Той допълни, че проблемът може да бъде решен чрез промени на съществуващите предписания или нови предложения в областната транспортна схема, като по време на дискусията всички са се обединили около становището, че трябва да бъде променена сегашната нормативна уредба, свързана с всички транспортни схеми – републикански, областни и общински.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов