Избрани Новини

Евросело иска защита от бързи шофьори

Главната улица е превърната в писта

Много хубаво не е на хубаво. Това разбраха жителите на симитлийското село Черниче, което бе обявено за „Евросело на България" за 2012 г. Причината за признанието бяха ремонтираните и обновени водопровод, канализация, улици и тротоари на стойност почти 7 милиона лева.

„Много бързо научихме, че и новият, асфалтиран път може да е проблем. Главната улица, която разделя селището на две, е права отсечка и по нея често се кара като на състезание. Превърнали са я в писта. Вдигнали сме ръце, възрастните хора не смеят да пресекат, за да си купят хляб", твърди кметът на населеното място Иван  Андонов.

Само преди броени дни, в неделя, шофьор – беглец удари 4-годишно момченце на пешеходна пътека на същата улица и офейка с автомобила си. Добрата новина е, че няма опасност за живота на хлапето. Но местните хора са готови да протестират, ако не се вземат мерки срещу безумците зад волана, които карат с превишена скорост и са заплаха за здравето и живота им.

„При този инцидент с детето е била и майка му, която по чудо се е отървала невредима. Дано хванат виновника. Добре е и в малките населени места да има поне по една видеокамера там, където е най-големият трафик. По централната ни улица се кара много бързо. Не ни дават да поставим „легнали полицаи" заради автобусите", казва кметският управник. Той няколко пъти е поставял въпроса с обезопасяването на този пътен участък в община Симитли. Но КАТ трябва да одобри монтирането на видеокамера. „Положението вече не се търпи. С камерите ще има респект, ще има контрол и няма да си правят състезания в селото", смята Иван Андонов, цитиран от standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов