Избрани Новини

Бум на бананови дървета в Микрево

В скоро време бананови дървета ще бъдат засадени и на обществени места

Над 20 са вече банановите дървета в село Микрево, община Струмяни, съобщава БНТ. Все повече жители в селото засаждат екзотичното растение в дворовете си. От кметството съобщиха, че възнамеряват в скоро време бананови дървета да бъдат засадени и на обществени места. Едно от първите бананови дървета в Микрево се намира в центъра на селото. Според местните жители то вече се превръща в един от символите на селището.

“В Микрево, благодарение на това бананче, вече има може би над 20 банана. Даже преди един месец изпратихме и в Мелник”, разказа Иван Божинов, кмет на село Микрево.

В скоро време тук възнамеряват да засадят бананови дръвчета в дворовете на детската градина, църквата, пред сградата на Гранична полиция, както и в селския парк. Климатичните условия за екзотичното растение в региона са много добри, разказват в Микрево.

“Много по-бързо се развиха тая година и се надявам по-рано да пуснат плод. Миналата година нямахме късмет – есента беше малко по-студена и бананчетата бяха малки”, допълни Иван Божинов.

Бананите, които набрали миналата година, били около 10 см. Тази есен се надяват плодовете да са по-големи и да са досущ като истинските.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов