Избрани Новини

Временни и постоянни изложби представя кюстендилският музей

Открити са археологическа и нумизматична експозиция

Временни  и постоянни изложби представя кюстендилският музей през месец юли, съобщиха от общинския отдел "Култура и духовно развитие”. В централната сграда на Регионалния исторически музей в Кюстендил е представeна археологическа и нумизматична експозиция.  

Изложба с последните дарения от кюстендилеца Румен Манев и етнографската изложба "Из кюстендилската чаршия” също са експонирани в централната сграда на музея.

В къщата-музей "Димитър Пешев” е показана експозицията, посветена на Димитър Пешев и спасяването на българските евреи през Втората световна война, както и изложбата "Ромите в Кюстендилския край - история, бит и култура”.

В изложбената зала на джамията "Ахмед  Бей” може да се види етнографската изложба от дарение, направено от Христина и Мила Милчеви "Откровеност в багри и форми“. Къщата-музей "Ильо Войвода” представя експозицията "Националноосвободителните борби на населението от Кюстендилския край”, а в Емфиеджиевата къща е представена експозицията “Градски бит и култура на населението в Кюстендил от края на 19 и началото на 20 век”.

Музейният комплекс "Свети Георги” представя изложбата "Печатната книга - пазител на българската духовност”.  

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов