Избрани Новини

Пет спешни случаи с деца станаха за 12 часа в Благоевград

Двегодишно момченце погълна препарат за чистене

Пет спешни случая с деца са обслужени от дежурните екипи в Благоевград само в рамките на 12 часа,съобщава struma.bg. 2-годишно момченце е прието по спешност в реанимация на благоевградската болница, след като погълнало препарат за чистене на печка. Инцидентът с малкия Михаил станал малко преди 19,00 часа в дома му в Благоевград. Палавникът си играел, докато майката приготвяла вечерята и за кратко отклонила погледа си от него. Детето намерило бутилката и успяло да я отвори, не е известно какво количество е погълнало от препарата, който е купен от чужбина. Веднага близките му, които изпаднали в шок от случилото се, с личен превоз го транспортирали до болницата. Детето е консултирано от специалисти, то било адекватно, но предвид опасността от остра интоксикация на организма е прието за интензивно лечение в реанимация. „Пациентът е в добро общо състояние, не са засегнати хранопроводът и устната кухина, остава под активно лекарско наблюдение, няма опасност за живота му”, съобщиха от МБАЛ - Благоевград.

Вчера около обяд в реанимация е прието и 11-годишно момче, което е с чревна инфекция. Детето има и други придружаващи заболявания и се нуждае от специални грижи и лечение.

Още три деца са приети за болнично лечение през нощта, на 14-годишен тийнейджър е оказана първа помощ в спешно отделение и за овладяване на стомашно-чревна инфекция е настанен за лечение в инфекциозно отделение.

11-месечно бебе от село Пороминово, община Кочериново, е прието в детско отделение с усложнение от вирусна инфекция бронхиолит, 3-годишно момченце с оплакване от силна кашлица също е прието в детско отделение.

Медиците предупреждават, че вирусните инфекции през лятото са не по-малко опасни от зимните и при поява на симптоми консултацията с лекар е задължителна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов