Избрани Новини

Почистиха незаконното сметището в село Баня

Мисия Разлог

21-07-2015, 10:03

Снимка:

bnr.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сметище се трупа в ромската махала в Баня

Багер изрина тонове отпадъци

Почистиха нерегламентираното сметище край ромската махала на разложкото село Баня след сигнал на БНТ. В репортаж, излъчен в новините, кметът на селото обеща да се справи със сериозното замърсяване около махалата.

Преди месец ви съобщихме за купищата боклуци около ромската махала на село Баня, които местните изхвърлят безразборно по поляните в района. Вчера багер изрина тонове отпадъци.

“Аз мисля, че това, което сме дали думата, трябва да си го изпълним. Както виждате вие, изпълняваме го. Дано и хората от махалата си земат поука от това нещо и да не замърсяват така”, каза Николай Драговчев – кмет на село Баня.

За да има поучителен ефект, кметът предложи на хората сами да съберат боклуците от улиците на махалата. Над 20 души с гребла и лопати, които живеят в ромската махала, се включиха в почистването.

В боклуците хората си намериха отдавна забравени вещи, дори обувки и дрехи. За да се транспортира огромното количество отпадъци, се наложи камионите наети за почистването да направят няколко курса до махалата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов