Избрани Новини

Благоевград отбеляза 112 години от Илинденско-Преображенското въстание

Положиха цветя пред мемориала на Делчевия род в храм "Въведение Богородично"

Благоевградската общественост отбеляза 112 години от Илинденско-Преображенското въстание. Проявите започнаха с полагане на цветя пред мемориала на Делчевия род в храм „Въведение Богородично”. Глава пред героизма на незнайните воини, дали живота си за свободата на България, сведоха евродепутатът Андрей Новаков, народният представител Даниела Савеклиeва, Георг Георгиев –  зам.-председател на Организацията на европейските студенти, демократи на Европейска народна партия, областният управител Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков и граждани. Отец Кирил отслужи панахида за загиналите за освобождението на България.

Програмата по повод 112 години от Илинденско-Преображенското въстание продължи с полагане на цветя  пред паметната плоча на революционера Михаил Монев, която се намира на фасадата на Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров - 1966“. Тържествено на площад „Македония” Военно формирование 26 400 издигна националния флаг на Република България.   Жители и гости на града се преклониха и положиха венци и цветя пред паметника на един от най-значимите български революционери, водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети, по-късно известни като Вътрешна македоно-одринска революционна организация Гоце Делчев.

Константин Мирчев и Елисавета Вакъвчиева от Театрално студио към ОДК с ръководител Илия Ласин изнесоха рецитал и припомниха историческите и героични моменти от историята на България и Пиринския край.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)