Избрани Новини

Около 350 000 души на Рожен за трите съборни дни

Има похвали, има и критики, но съборът е възроден

Около 350 000 души са посетили събора на Рожен през трите дни, съобщи Симеон Караколев, изпълнителен директор на Сдружение "Рожен – Наследство в бъдещето", цитиран от "Фокус".

Очакванията на организаторите са били оправдани и хората от цялата страна са останали доволни и са намерили това, което са търсили. Караколев се надява, че през следващата година посещаемостта ще се повиши с най-малко 20 %.

Той бе категоричен, че и следващата година ще има събор на Рожен. По думите на Караколев, са уточнени и някои слаби моменти в организацията, които за следващата година трябва да бъдат отстранени. Според техните данни първият ден на събора посетителите са били над 100 000 души, вторият са били над 180 000 и третият са над 55 000-60 000.

Множество критики се появиха в социалните мрежи срещу организацията на събора. Въпреки заявените категорични забрани на чалга звуци, се оказа, че това далеч не стига, за да се запази истински българският фолклорен дух на събора. Неизбежни станаха сергиите с бельо и чисто панаирджийските "произведения на изкуството". Организаторите бяха мъмрени и заради липсата на места, както и заради това, че са позволили мега дългият български трикольор за бъде газен от неблагоразумни посеттиели на събора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов