Избрани Новини

Банско намери инвеститор за строеж на медицински център

Здравното заведение ще обслужва и пациенти от съседни населени места

Община Банско е в напреднали преговори със сериозен инвеститор за построяване на модерен медицински център в курортния град. Целта е да се гарантира съвременно и качествено медицинско обслужване на местните хора и хилядите туристи в курорта. Здравното заведение ще обслужва и пациенти от съседни населени места. На финала е процедурата с преотреждането на терена, върху който ще се намира здравното заведение. Парцелът се намира зад един от големите хотели в курортния град. Мястото е с добра комуникация, до него достъп ще имат и хора с увреждания. Край сградата ще се направи и хеликоптерна площадка. Летателната машина ще се ползва в спешни случаи, за да се придвижат по-най-бързия начин пострадалите до медицинския център в курорта.

„Работим усилено по структурирането на фирмата, която ще изгради и стопанисва здравното заведение. По казуса се очаква решение на общинските съветници. Сигурно е, че общината ще участва в управлението на дружеството със сериозен дял, за да има глас при разпределението на имуществото и във вземането на всички важни въпроси, които касаят дейността и развитието на медицинския център", заяви кметът на община Банско Георги Икономов.

От хотелиерския бранш одобряват инициативата на кметството. „Най-сетне ще разполагаме със здравно заведение в курорта. Дълги години чакахме да се задейства тази процедура. За нас е от огромно значение, тъй като здравето и на банскалии, и на гостите ни от страната и чужбина е най-важно", твърдят хотелиери. „Крайно време е да има къде да ходим на лекар, за да не се налага да бием път до съседния град Разлог. Новата придобивка ще вдигне имиджа на курорта ни пред нашите и чуждите туристи, тъй като е много важно да им се предоставят качествени здравни услуги тук, а не да ги водят извън Банско", коментират жители на най-добрия ни зимен курорт, пише standartnews.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов