Избрани Новини

Стара Загора посреща 240 атлети в турнира "Самарско знаме“

Ще мерят сили в общо 24 дисциплини

„Най-добрата писта и най-модерното оборудване у нас, необходими за леката атлетика, е в Стара Загора", подчерта Денис Димитров, който преди дни донесе на България сребърен медал от Европейското първенство по лека атлетика за младежи и девойки до 23 години в Талин, Естония. „Радвам се, че отново имам възможност да се състезавам тук", допълни атлетът, който ще вземе участие в провеждащия се в Стара Загора международен турнир „Самарско знаме" днес, 18 юли.
„Леката атлетика в Стара Загора я има, защото кметът Живко Тодоров го има", категорична бе Емилия Драгиева от СКЛА „Берое". Старозагорският клуб и местната администрация за втора година провеждат шампионата, който бе възроден след над 20-годишно прекъсване. По време на срещата на организаторите с медиите стана ясно, че на стадион „Берое" ще се съберат над 240 атлети, които ще мерят сили в общо 24 дисциплини. Те ще се борят за подобряване на собствени рекорди, както и за покриване на нормативи за участие в световни и олимпийски шампионати.
„Не изневерихме на обещанието си да направим състезанието „Самарско знаме" отново традиция за града ни", каза по време на пресконференцията зам.-кметът Иванка Сотирова.
За важното място, което заема Стара Загора на лекоатлетическата карта, напомни и друг европейски атлет Красимир Брайков. Осемкратният национален първенец благодари за подкрепата и поздрави старозагорската публика, която бе на крака докато той поемаше щафетата на 4х400 м, по време на Европейското първенство по лека атлетика, провело се на стадион „Берое" в средата на юни. По време на шампионата, Брайков успя да извоюва точки за българския тим, което по-късно допринесе за преминаването на отбора ни в Първа лига.
„Общо 14 старозагорци ще се включат в „Самарско знаме". Седем мъже и седем жени ще влязат в надпреварата", уточни старозагорската лекоатлетка Красимира Чахова.
Първи на пистата, от 18.00 часа, ще излязат мъжете от дисциплината 400 м с препятствия. По същото време, жените ще се състезават за най-добри резултати при скока на дължина.
В турнира ще се включат някои от най-сериозните атлети от България, Катар, Бахрейн, Обединените арабски емирства и Сърбия. Входът е свободен, а емоциите гарантирани, напомнят организаторите от Община Стара Загора и СКЛА „Берое".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов