Избрани Новини

Пуснаха предсрочно последните три километра от лот 4 на АМ “Струма”

По трасето ще бъде въведена временна организация за движение

Пуснаха предсрочно последните три километра от лот 4 на АМ “Струма”, съобщава БНТ. По трасето ще бъде въведена временна организация за движение до окончателното пускане на магистралата в началото на следващия месец.

С пускането на отсечката се очаква да бъде отпушено движението за Гърция през летните месеци, когато много хора отиват да почиват в курортите в южната ни съседка. До сега движението се осъществяваше доста трудно, тъй като минаваше през петричките села преди Българо-гръцката граница и често се образуваха тапи. Неудобството за хората, които живеят в тези села, беше изключително голямо.

След близо три години чакане добрата новина за хората от Марино поле, Чучулигово и Кулата дойде- през домовете им няма да минава трафикът за Гърция.

Движението по дясното платно в последните три километра от автомагистрала “Струма” беше пуснато предсрочно, за да се облекчи трафикът през активния летен сезон.

Заради взривни дейности във връзка с изграждането на лот 4 от АМ “Струма” движението по главен път Е-79 бе спряно.

Строителните дейности по 14-километровия участък от Лот 4 от Сандански до Кулата са ускорени. Очаква се трасето да бъде завършено до края на този месец.

Строителните дейности продължават и на лот 2. Това е отсечката от Дупница до Благоевград, която е около 40 километра. Участъкът се очаква да е готов и пуснат в движение предсрочно през октомви месец тази година.

Трасето на лот 3 от автомагистрала „Струма” ще бъде разделено на три подучастъка. Благоевград - Крупник, Крупник - Кресна и Кресна - Сандански. През Кресненското дефиле се предвижда изграждането на няколко малки тунела. Кога обаче ще започне строителството все още не е ясно.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов