Избрани Новини

Петричкото село Тополница има нова детска площадка

До нея се намира и спортната площадка

Петричкото село Тополница вече има нова детска площадка. Вчера се проведе официалното откриване, на което присъстваха десетки жители на селото, много деца и родители. В непосредствена близост до нея се намира и спортната площадка. Двете придобивки за селото станаха факт след общинско финансиране. Кметът на община Петрич инж. Вельо Илиев и кметът на село Тополница Любен Маринополски официално прерязаха лентата. Площадките са в центъра на селото, мястото е облагородено и озеленено, обособен е детски кът. Енорийския свещеник Иван освети и благослови площадката, на която ще се радват местните деца.

,,Изказвам благодарност от името на жителите на село Тополница към кмета на община Петрич за осигуреното финансиране за направата на тази прекрасна детска площадка. Тя ще се ползва ежедневно и е голяма придобивка за децата” - каза кметът на Тополница Любен Маринополски.

„С огромна радост присъствам на такива откривания, децата са сред основните приоритети в работата ни. Използвайте максимално площадката, забавлявайте се деца, покрай вас и вашите родители, баби и дядовци. Скоро време в Тополница ще открием и клуб на пенсионера” - подчерта градоначалникът инж. Вельо Илиев.

Директорката на детската градина Денка Манова заяви, че освен за игри мястото ще се използва от децата и за различни празненства. Децата поздравиха присъстващите с изпълнения на песни и стихчета, предаде радио Белла.

 Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)