Избрани Новини

Мъж почина след ужилване от пчела в Карнобат

Животът

13-07-2015, 16:15

Снимка:

снимка, zdrave

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

58-годишен открит с размазана глава в изоставена къща в Карнобат

Човекът издъхнал за броени минути

55-годишен мъж от Карнобат е починал, след като е бил ужилен от пчела. Той издъхнал за броени минути, след като развил остра алергична реакция, съобщиха потресени местни жители за Флагман.бг.  „Нелепо е в 21 век хората да умират по този начин, но много от тях не знаят че имат алергии и възможността да им се окаже помощ закъснява“, коментираха притеснени карнобатлии.
Специалисти съветват страдащите от алергия от пролетта до есента да носят със себе си бързо действащи инсектициди във вид на аерозоли. Те могат да се използуват за прогонване на насекомите както в жилищните помещения, така и в градината, гората и полето
За да се избегне ужилването, когато наблизо се появи пчела, оса или няколко пчели, е необходимо човек да запази самообладание, да не се движи и ръкомаха, защото така дразни пчелите. Дразни ги също и острата миризма на пот, бензин.
Ако жилото е останало в кожата, то незабавно трябва да се извади, например с помощта на пинсета. В това жило има пчелна отрова, която се намира в специална торбичка. От нея, посредством постоянни съкращения, отровата се изхвърля в кожата.
Пчелната отрова не е с фатални последици, ако човек не е алергичен.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов