Избрани Новини

"Развитие на селските райони" променя община Разлог

В Разлог се асфалтират 2300 метра улици и се изграждат 1000 метра тротоари

В разгара на лятото Община Разлог изгражда над 17 км. пътища, 11 км. тротоари,над 5 км. велоалеи, 3 км. водопровод. Амбициозната строителна програма на общината ще се реализира до края на месец септември 2015 година със средства по Програмата за развити на селските райони. Основна цел на строителните дейностите е да се подобри достъпа до населените места на територията на община Разлог, както и качеството на живот в общината чрез реконструкция и рехабилитация на съществуващата общинска пътна инфраструктура.

Ремонтните дейности са на различен етап на изпълнение, като при всички обекти строителните дейности протичат интензивно.

5,189 километровия  път Разлог – Годлево е изцяло променен след вече приключилия ремонт. Положен е асфалтобетон, стабилизиран е банкета с трошен камък, положени са бетонови бордюри, монтирана е нова еластична и комбинирана предпазна ограда, положена е хоризонтална маркировка от бяла боя.

Активно протичат ремонтните дейности в Разлог, където се асфалтират 2300 м. улици и се изграждат 1000 м. тротоари. Фрезова се съществуващата асфалтова настилка и се полага нов пласт износващ асфалтобетон. На местата, където е необходимо ще се полага втори пласт неплътен асфалтобетон (биндер). Подменят се съществуващите бордюри по цялата дължина на проектния участък и се поставят нови на местата, където липсват. Подменя се и цялата тротоарна настилка, като се изграждат понижения в участъците на входове за гаражи и подходи за промишлените предприятия.

Интензивно се работи по пътя Баня – Долно Драглище. Асфалтирането обхваща входната улица на Баня от Разлог и пътя Баня - Долно Драглище с обща дължина 5150 м. Подменят се съществуващите бордюри по цялата дължина на проектния участък, както и цялата тротоарна настилка с дължина 2600 м.

В селата Горно и Долно Драглище се извършва пълна реконструкция и осъвременяване на водоснабдителната инфраструктура. В Горно Драглище общата дължина на новия водопровод е 1397 метра, сградните отклонения са с дължина от 873 метра. В Долно Драглище новия водопровод е с обща дължина от 1256,5 метра и има водопроводни отклонения от 670 метра. В двете села освен пълната реконструкция на водоснабдителната инфраструктура се асфалтират 1200 м пътища и се изграждат 500 м тротоари.

3500 м път в курортно образувание „Пирин”, м. Бетоловото също ще бъдат асфалтирани. Там ще бъдат изградени общо 7000 м. тротоари и 3500 м. велоалея.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)