Избрани Новини

Фестивалът "Власинско лето" събира фолклорни изпълнители и занаятчии

Ще започне в град Сурдулица

100 фолклорни изпълнители и 30 занаятчии от Кюстендил ще се включат във фестивала „Власинско лето", съобщава dariknews. В него ще участват и 100 изпълнители от Сурдулица и Босилеград. Фестивалът е по проект „Възродените традиции на Краище - фактор за устойчиво икономическо развитие".

Фестивалът започва утре и в рамките на 4 дни представителите на Кюстендил ще покажат автентичен фолклор и занаяти. Първите 2 дни фестивалът се провежда в Сурдулица, след това на Власинското езеро.
„По проекта сме купили шатри, сценично оборудване и маси за занаятчиите. З0 занаятчии от Кюстендил ще покажат своите изделия и ще демонстрират как работят", заяви Даниела Стоянова, ръководител на проекта.

„Проектът подпомага традиционните фестивали в трансграничния регион, ние участваме в 4 от тях- „Празник на черешата", „Власинско лето", „Краище" и „ Балканска черга".Тази година фестивалът ще е по-богат, защото ние ще участваме с фолклорни изпълнители и занаятчии", коментира Борислав Крумов, координатор на проекта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов