Избрани Новини

Готов е пътят до мечото селище в Белица

Туризъм

07-07-2015, 15:45

Снимка:

bg.wikipedia.org

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пет от мечките в Белица са доста възрастни и болни

Мечка слезе в Полето

Ремонтирани са водопроводи и канализации в някои села

След десетгодишно чакане пътят към Парка за танцуващи мечки в Белица вече е напълно обновен. 11-километровата отсечка години наред отказваше туристи и инвеститори да дойдат в района. Тя ставаше само за офроуд, но не и за пътуване. Миналата година мечото селище бе на косъм да бъде затворено за посетители, тъй като бе преценено, че е опасно да се пътува по шосето.

Общината намери все пак пари и асфалтира пътя до резервата. Това стана с 16 млн. лева по проект на Програмата за развитие на селските райони. Освен пътя до резервата, със средствата бяха обновени и улици в няколко села в общината, ремонтирани са водопроводи и канализации.
"Радваме се на пътя. Стигаме за 15-20 минути от града до парка, а не за цял час, както преди. В събота дойдоха посетители с над 50 леки коли, днес очакваме да са двойно повече", заяви ръководителят на екипа в мечия парк Васил Мадолев.
Остават само някои довършителни работи - поставянето на мантинели, изграждане на банкети, полагане на маркировка, монтиране на пътни знаци, каза кметът на Белица Ибрахим Палев. Той обеща всичко да е готово до 15 юли.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)