Още един убиец от Благоевград влезе в бюлетините на Интерпол

Бягствата от присъда са запазена марка на престъпниците в Пиринско

Вили Красимиров Георгиев е издирван с бюлетина на Интерпол 26-годишен благоевградчанин, пише struma.com. Наглед симпатичното момче е хладнокръвен убиец, скрил се от 18-годишна присъда за жестокия побой, завършил със смъртта на студента от София Стоян Балтов пред дискотека "Амнезия" в София преди години.

На 23 декември 2014 година Вили Георгиев и съучастника му в тежкото престъпление Св. Стоилов изчезнаха, след като чуха 18-годишната си присъда за умишленото умъртвяване на студента Балтов. В затвора се намира само третият осъден Александър Данаилов. Освен присъдата благоевградчанинът и приятелят му трябва да платят обезщетения от по 400 000 лева на семейството на Балтов. Укриването им от правосъдието бе голям скандал, родителите на убитото момче бяха в шок.

Вили Георгиев попадна в бюлетините на Интерпол по подобие на много местни килъри. Безуспешно се издирват още няколко убийци от региона, бегълци от правосъдието. Преди няколко дни ви припомнихме случая с двойното убийство в Благоевград, при което Антон Петковски - Нашко уби бизнесмена А. Христов и съучастника си Емил Николов- Мъдака и се подигра с правосъдието. Избяга под носа им, след като години наред не намериха начин да го приберат на топло. Същият сценарии разигра и санданчанинът Ат. Божинов - двоен убиец отново, застрелял македонски бизнесмени, собственици на "Илинденци Мрамор ". Крие се и Володката от Сандански. Да излъже системата успя и един блудник, който поболя детето си след сексуални гаври с него, бащата на малкия Сашко от Сандански, Костадин Тасев.

Да не говорим за братя Галеви, от които няма следа от години. Точно когато бе най-голямата "жега" около дейността му и бе преследван от закона, изчезна и Костадин Хаджииванов-Коце Маца, който вече е свободен гражданин на Гърция. И актуалната напоследък тема в региона -бягството на Емил Чачев - Ембака. Отново беглец, ударил с камък и убил на място служител на Агромах по време на изпълнение на служебните му задължения.

Цяла седмица Ембака се крие. А около името му се носят легенди как го протежират хора на властта, как е пускан под гаранция със смехотворни мотиви. Как влязъл в полицията в Сандански да пикае, а не да краде цигари, веществено доказателство за хиляди левове. Кой е виновен за случващото се? И къде и срещу какво се пробива системата у нас?, това е въпросът. Адвокатът на Ембака твърди, че ще се предаде, но това все не се случва. Аверите му твърдят, че вече е при приятеля си Нашко. Полицията смята, че е тук и ще бъде заловен. А времето минава. Дали Ембака няма да е поредният от областта, който ще влезе в бюлетина на Интерпол?