Избрани Новини

На лотариен принцип в Якоруда избират 40 безработни

Идеята е на общинското ръководство на ГЕРБ

Общинското ръководство на ГЕРБ в Якоруда избра оригинален начин да обори подозренията на местния кмет Нуредин Кафелов, че управляващата партия отпуска за общината 40 бройки за трайно безработни, за да назначи свои хора и да си купи по този начин изборни гласове. Вчера ГЕРБ пусна в социалните мрежи покана до всички безработни мъже в общината, без значение на партийната им принадлежност, да пуснат листче с имената си в пощенската кутия, която днес ще бъде поставена пред офиса на партията. След 3 дни в присъствието на журналисти кутията ще бъде отворена и на случаен принцип ще бъдат изтеглени 40 имена, които ще бъдат предоставени на областния управител Бисер Михайлов за сключване на договор по тази програма, уточняват от ръководството на ГЕРБ.

Акцията е в резултат на безпрецедентния отказ на на кмета на Якоруда Н. Кафелов и заместник-кмета на Белица Мустафа Чавдарин да приемат полагащите им се по проект „Подкрепа за заетост“ средства за заплати на 70 безработни от двете общини, пише „Струма“. По този проект за Благоевградска област са определени 830 места за безработни, които в продължение на 4 месеца ще получават заплата 380 лв. срещу ангажименти по почистване на речните корита, улиците и т. н. На заседанието в Областната администрация, където трябваше тези бройки да бъдат разпределени между 14-те общини, Кафелов и Чавдарин категорично отказаха да приемат полагащите им се бройки с мотива, че при тях безработица няма. Тъй като по всички статистики от години община Белица се води първенец в Югозапада по безработица с близо 70% от населението в трудоспособна възраст, а Якоруда е предпоследвна с 67%,  тогава потърсиха за коментар кмета на Белица Ибрахим Палев, който честно си призна, че отказът е на политическа основа - кметовете от ДПС били убедени, че чрез бюрата по труда ГЕРБ ще даде тези бройки на свои хора, за да бетонира гласовете им „за“ предстоящите местни избори.

С акцията си чрез пощенската кутия ГЕРБ твърдо са решили да покажат, че при избора на хора за временната заетост няма да има политика.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов