Избрани Новини

Арестуваха двама за серия кражби с взлом

Действията по разследваното започнали след постъпили жалби от жители на Гулянци и Крета

След активни оперативни действия криминалисти от Гулянци установиха извършителите на три кражби в общината. Действията по разследваното започнали след постъпили жалби от жители на града и с. Крета.

По данни на трима тъжители, в края на юни от имотите им били откраднати винкели, тръби, ламарина, готварски печки на твърдо гориво, мостов кабел, циркуляр с трифазен ел.мотор, корпус за парно на твърдо гориво и др. вещи. Всички кражби били извършени след взломяване на входните врати или преодоляване на телени огради.

На 1 юли криминалистите предприели претърсване в частни домове и в пункт за изкупуване на черни и цветни метали на територията на община Гулянци. Те открили инкриминираните вещи в имотите на двама мъже на 34 и 24 години. Задържаните са привлечени в качеството на обвиняеми за престъпления по чл. 196, ал.1, т.3, във връзка с чл.195, ал.1, т.3 и т.4, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2, във връзка с чл.29, ал.1 буква "а" и буква "б" от НК, а с прокурорско постановление срокът им за задържане е удължен до 72 часа. Внесено е искане за налагане на постоянна мярка "задържане под стража". Продължава работа по документиране на престъплението, съобщава МВР.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов