Избрани Новини

ОФК "Пирин” – Благоевград открива новия сезон с обновен терен

Модернизираният терен отговаря на всички изисквания на УЕФА

Общински футболен клуб „Пирин” получи заслужено място в „А” футболна група и през новия сезон ще посреща съперници на обновения стадион „Христо Ботев” в Благоевград. Модернизираният терен ще отговаря на всички изисквания на УЕФА. До този момент теренът е заравнен, извадена е старата тревна настилка със специална техника, извършено е перфориране и е засята нова трева. Извършена е и подмяна на входната врата на стадиона. Козирката, разположена на терена, също ще бъде подменена с нова. Ще се оформи  и козирката над публиката, като ще се обособи зона за гости и селекционери. Ремонтирана е и стаята за съдии. Нови 350 седалки ще заместят старите и изпочупените. Стадионът ще бъде готов за използване при първата приятелска контрола на ОФК „Пирин” на 11-ти юли.

Бе изтеглен и жребият за първенството на „А” група. Той определи, че ОФК „Пирин” започва с две поредни домакинства срещу „Черно море”- Варна и „Славия”. В третия кръг Орлетата ще играят с „Берое’, след това „Ботев”, „Литекс”, „Лудогорец”, „Левски”, „Монтана” и „Локомотив- Пловдив”.

Програмата на кмета д-р Атанас Камбитов продължава с развитието на спортната база в общината съобразно инвестиционния план за 2015г. Другият терен, който ще бъде модернизиран, е в Рилци. Стадионът ще  има тренировъчни врати на колела, обновени съблекални. Ще бъде засят и вторият терен на игрището, който скоро също ще може да се използва за футболни срещи. Подобрения са направени и  в спортен интернат „Пирин”, където е възстановена сауната за рехабилитация на спортистите.

Облагородяването и подновяването на терените и спортните бази е част от политиката на кмета на общината за „Спортен Благоевград”.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов