Избрани Новини

Разлог се превърна в цветен оазис за туристите

4500 цветя бяха засадени напролет

С настъпването на лятото Разлог се превърна в цветен оазис за туристите. Засадените напролет 4500 цветя сега вече могат да бъдат видени в цялата им красотата. Стотици корени бегонии и лавандула,  тагетис, върбена, импатиенс красят планинския град.

Засадени са над 50 дървета и двойно повече цъфтящи храсти. Счупените дървета в градския парк са подменени с нова едроразмерна растителност с височина над 6 м - гинко билоба, смърч, сребриста ела, ясен. Увивни рози в жълто, червено и розово спират минувачите, които не пропускат възможността да си направят селфи с ароматните цветя. Красивите цветни композиции из парковете на града по идеален начин допълват спокойната и приятна атмосфера на Разлог.

За цветната феерия в Разлог до голяма степен допринасят и местните жители, които грижливо засаждат рози и много градински цветя по бреговете на реките, минаващи пред града.  Цялата пъстра и живописна обстановка се допълва от много зелени площи и места за отдих и почивка, което правят Разлог в предпочитана дестинация за туризъм през лятото.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов