Избрани Новини

Петричанин подари футболни екипи на родното училище

От 18 години живее в Америка

Петричанинът Георги Стоянов, който от 18 години живее в Америка, подари футболен екип на отбора на Трето основно училище "Гоце Делчев" - Петрич. Той е възпитаник на това учебно заведение, любопитното е, че завършва випуска, в който са още настоящите директор и помощник-директор Цонко Манчев и Борислав Тренчев, а по онова време другият помощник-директор в момента Симеон Попов е учител на тримата, пише struma.bg.

Георги Стоянов използва идването си за 20-дневна ваканция в Петрич, за да се види със своите приятели, един от които е именно Борислав Тренчев. Двамата са играли заедно в училищния тим под ръководството на легендарния треньор на подрастващи в Петрич Георги Николов-Шмин, а Тренчев води настоящия футболен отбор на училището. Разбирайки този факт, Георги Стоянов изрази желание да помогне на своето училище, обличайки децата като професионални футболисти. Екипите са в зелено-бяло, каквито са цветовете на училището.

Петричанинът сега живее в столицата на щата Южна Каролина - Колумбия. Съпругата му Дженифър Стоянова е университетски преподавател, имат син Брендън, на 11 години, който това лято за първи път видя родината на баща си. Георги Стоянов заедно със семейството си посети своето училище и освен със съучениците си от випуск 1988 се видя и с класния си ръководител Славка Костова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов