Избрани Новини

Фотоконкурсът "Моята Рила“ продължава

Целта е да се популяризира природното и културно богатство на Рила

Агенция за Регионално развитие на Рила и Национално сдружение фотографска академия „Янка Кюркчиева“ с подкрепата на Община Благоевград, Самоков, Сапарева баня, Белово, Дупница, Костенец, Рила и Кочериново организират Национален фотографски конкурс на тема „Моята Рила“.

Фотоконкурсът стартира на 1-ви юни тази година и ще завърши на 31-ви декември. Кандидатстването е напълно улеснено в сайта на Агенция за регионално развитие Рила, където онлайн се попълват заявление и декларация за участие. На електронната поща на агенцията могат да се изпратят снимките за участие – office@rrda.bg. Победителите в конкурса ще станат ясни до края на месец януари 2016 г. Категориите в конкурса са: „Пейзаж“ (за участие се допускат и оценяват фотографии, разкриващи природата и красотата на Рила) и „Рила – извор на духовност“ (за участие се допускат и оценяват фотографии, които отразяват културно-историческото наследство, бита, етнографията и местните традиции).

С конкурса организаторите си поставиха за цел да популяризират природното, културно-историческото и етнографско богатство на Рила, да ангажират и стимулират творческия потенциал на любителите на планината и фотографията,  да утвърждават любов към природата и нейното опазване, да повишат интереса към Рила и нейните прекрасни възможности за живот и туризъм.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)