Избрани Новини

Пламен Марков: ЦСКА ще се върне бързо в "А" група

Спорт

30-06-2015, 13:45

Снимка:

интернет

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гриша Ганчев се срещна с Пламен Марков на "Армията"

ЦСКА ще играе с нови екипи

Разчитаме много на "армейската" школа

Новият спортен директор на ЦСКА Пламен Марков обясни концепцията на клуба за бъдещето. „Червените” ще участват във „В” група и ще използват времето в аматьорския футбол, за да дадат шанс на своите юноши да се докажат. Марков бе представен на новия пост и даде съвместна пресконференция с изпълнителния директор Алексдандър Тодоров, треньора Христоя Янев и неговите помощници.

Пламен Марков е убеден, че ЦСКА има много зложелатели, но той и колегите му ще дадат мощен отпор на всички тях.

"Започваме да изграждаме къща от основи и да я подреждаме. Включително с детско юношеска школа. Всички говорят, че ще развиват, но това не го виждам. Когато бях извън футбола, изградих школа, която има повече деца от тази на ЦСКА. Това не е гаранция за успех, но е гаранция за масовизиране, така един ден от тях могат да се изберат най-качествените и да стигнат до професионалния футбол. Състав не се прави с футболисти, които не са на нужното ниво. Това не са виновни треньорите. Надявам се работата, която ние ще започнем, ще бъда в полза на футбола като цяло", каза легендата на "червените".

"Тук сме след разговори с Гриша Ганчев и Юлиян Инджовв. Бяха ни предложени постове и ние ги приехме. Ще работим за връщането на ЦСКА в професионалния футбол. Бъдете сигурни, че ще го направим по най-бързия начин. Много хора искат ЦСКА да не съществува и сега се радват за състоянието на клуба.

За жалост започваме от аматьорския футбол. Започваме от резултат 0:5, образно казано. Но с подкрепата на всички хора, желаещи доброто на ЦСКА, и с целия екип дано сглобим добър отбор.

Ще бъдем категорични в отпора срещу всякакви атаки към клуба. Ще направим всичко да бъдете информирани и да сме открити за процесите в ЦСКА”, заяви Марков.

„Екипът е избиран от Христо Янев и никой нищо не му налага. Да не излизат информации, че този човек е на онзи. Знам, че треньорът трябва да има свободата да си избира своите помощници”, каза още новият директор.

„Ще разчитаме много на школата, основно на нея, и българи, които са тръгнали от ЦСКА. Това ще бъде голяма част от политиката на клуба. Не може да играе с по 9-10 футболисти чужденци и да се чудим защо нямаме национален отбор. Ние по най-бързия начин ще се върнем в професионалния футбол и тогава ще залагаме и на опитни играчи, за да сме конкурентноспособни. Но сега, докато сме във „В” група, ще налагаме млади играчи, които трябва да използват шанса си”, обясни Марков политиката на клуба.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов