Избрани Новини

"Евротрамп" спечели 8 медала от Държавното по скокове на батут

Клубът взе участие с 13 състезатели

5 златни, 2 сребърни и един бронзов медал спечели клуб "Евротрамп"- Кюстендил от Държавното първенство по скокове на батут, съобщава dariknews.  Над 200 състезатели от 14 клуба от цялата страна взеха в първенството. Шампионатът се проведе този уикенд в зала "Арена Арнеец".
Спортен клуб "Евротрамп" Кюстендил взе участие с 13 състезатели в почти всички възрастови групи. Яна Николова е републикански шампион при 11-12 годишните момичета в надпреварата на батут индивидуално. Заедно с Денислава Георгиева в същата възрастова група завоюваха отново златото при синхроните. Денислава в индивидуалната надпревара е четвърта, а на двоен мини батут спечели бронзов медал.
Еманоил Валентинов при 11-12 годишните момчета е Републикански шампион в индивидуалната надпревара на голям батут, както и шампион на двоен мини батут.
При 13-14 годишните момчета Кристиян Петров е осми на голям батут, а с Александър Стефанов от Плевен взеха златния медал при синхроните. В същата възрастова група Симеон Стоименов завоюва сребърен медал на двоен мини батут.
Кристияна Кръстева при 15-16 годишни девойки се класира на второ място, а заедно с Ивет Атанасова от Стара Загора се състезава в по-голямата възрастова група - жени. Кристияна и Ивет са трети в синхроните.

Кристъл Станкова бе дебютантка при деца под 7 години. Тя получи награда от федерацията като най-малък участник с добро представяне в дебюта. Задно с Ивана Иванова при деца до 8 години заеха седмо място при синхроните. След влизане на финал Ивана е на седма позиция в най-многобройната възрастова група до 8 години.
При момчетата до 8 годишни Георги Пангев се класира четвърти и за малко не взе медал. Заедно с по-големия си съотборник Светлин Георгиев заеха седмо място в синхроните при 9-10 годишни. Светлин се класира седми в надпреварата на голям батут, а на двоен мини е шести. Драгомир Ненов е осми на голям батут и пети на двоен мини батут. Другата състезателка в същата възрастова група 9-10 годишни Симеона Райчова за много малко изпусна медалите при класиранията. На голям батут Симеона е четвърта, същото класиране направи и при двойния мини батут. Заедно с Йоана Кръстева на синхроните са на пета позиция. На двоен мини батут Йоана се класира осма.

Ръководството на клуба са доволни от преставянето на състезателите.

Състезателите ни по скокове на батут ще се борят за квоти за Рио на предстоящото Световното Първенство. То ще се поведе от 25 ноември до 5 декември в Дания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов