Избрани Новини

Над 70 000 тона асфалт има на лот 4

Над 150 самосвала всекидневно доставят инертни материали и асфалтова смес

Над една трета от 15-километровата отсечка от Сандански до Кулата вече е с положена асфалтова смес за основен пласт. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. След двудневно прекъсване от днес са подновени строителните дейности на лот 4 от АМ „Струма“. Работата продължава на непрекъснат 24-часов режим. На обекта са ангажирани над 400 човека.
Досега са положени над 70 000 т асфалт - битумизирана баластра в ляво и дясно платно на автомагистралата в участъци с обща дължина от 6 км, както и над 40 000 куб. м минерал бетон в ляво и дясно платно в отсечки с обща дължина от 7 км. На цялото трасе са положени над 100 000 куб. м от най-долния пласт на конструкцията - несортиран трошен камък.

През юли ще стартира поетапно и полагането на последните два пласта асфалт - биндер и износващ пласт сплитмастик. Над 150 самосвала всекидневно доставят инертни материали и асфалтова смес за изпълнението на лот 4.

Във връзка с изместването на ж. п. линията Генерал Тодоров - Кулата се работи усилено по монтирането на релси и стоманобетонни траверси. Целта е новият ж. п. път, който пресича лот 4, да е готов на 6 юли, когато се очаква движението по линията да бъде спряно, за да се организира връзката между старата и новата ж. п. линия. Така от 10 юли влакът от България за Гърция вече ще се движи по новото трасе.
Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 4 е „АКТОР” АСД – Гърция. Стойността на договора е 67 176 000,00 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява „Пътинвест - инженеринг” АД. Договорът им е за 356 419,20 лв. с ДДС. Авторският надзор е на “Рутекс“ ООД, „Пътпроект“ ЕООД и „Трансконсулт-22“ ООД. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.          Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)