Избрани Новини

Закриват паралелки след 7 клас

Няма достатъчно записали се

Липсата на интерес или пък много слаб такъв е причина още след първо класиране да се реши закриването на четири паралелки в училищата в Добрич, заяви началникът на образователния инспекторат д-р Христо Боев, цитиран от „Стандарт”. Той коментира още, че там където има по 16 и повече деца, ще се даде възможност да се съставят маломерни паралелки, ако няма повече записани. Според предварително приетия план прием за учебната 2015/2016 г. и след първо класиране без желаещи са паралелка, обединяващи две специалности в Професионалната гимназия по аграрно стопанство - производство на селскостопанска продукция и агроекология.

Няма кандидати и за специалност „Ветеринарен техник" в професионалната гимназия по ветеринарна медицина. Освен тези две паралелки, ще се закрие и специалността  „Мебелно производство" и една от паралелките в професионалната гимназия по механотехника е електротехника с две специалости – електронна търговия и компютърна техника.

Резултатите от второ класиране при кандидатстващите седмокласници трябва да бъдат оповестени на 3 юли. От Регионалния инспекторат в Добрич не изключват и след трето класиране да има паралелки в училищата с незаети места заради големия брой двойки тази година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов