Избрани Новини

Убиецът на клошар получи 12 години затвор

Мъжът се предаде доброволно в полицията след като в клошарски запой с алкхол-менте убил приятел

12-годишна присъда определи Бургаски окръжен съд за убиецът на клоошар, след пиянски запой с алкохол-менте. Двамата мъже живеели в стари постройки край Карнобат. 

Димитър Стефанов беше признат за виновен в това, че на 14 срещу 15 февруари т.г., около полунощ, чрез нанасяне удари по главата с дървен сап, умишлено умъртвил приятелят си.

По молба на подсъдимия Окръжен съд Бургас разгледа делото като съкратено съдебно следствие. Преди това Стефанов призна всички факти в обстоятелствената част на обвинителния акт и заяви, че не желае да се съберат доказателства за тях.

Стефанов нанесъл пет удара само в областта на главата на пострадалия, четири от тях са довели до счупване на черепа.

Държавният обвинител предложи наказание 18 години лишаване от свобода, като след редукция, бъде наложено наказание лишаване от свобода 12 години. 

Защитникът на Стефанов пледира, че не е съгласен с правната квалификация на деяние като умишлено убийство извършено с особена жестокост. Според него в действията на подзащития му няма умисъл за извършване на убийство, а е причинил смъртта по непредпазлив начин следствие на нанесена тежка телесна повреда и е извършил деянието, след като двамата с пострадалия са употребили алкохол. Стефанов бил дал на пострадалия една метална тава и чифт обувки да ги продаде, а с парите да купи храна. Вместо храна, мъжът закупил алкохол и цигари. Стефанов го попитал какво ще ядат, на което жертвата отговорил - „Днес няма да ядем”. Това го ядосало. След нанесените удари Стефанов бил проверил състоянието на пострадалия и когато установил, че е мъртъв се отправил към Районното управление на Полицията в Карнобат. Там той разказал за всички обстоятелства от извършеното от него убийство и съдействал за разкриване на обективната истина.

В съдебната зала подсъдимият запази мълчание.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов