Избрани Новини

С "Традиции и изкуство“ Банско ще занимава гостите на града

Ще бъдат показвани местни занаяти

Наред с музикалните фестивали, които ще се проведат през летния сезон, община Банско, Читалище „Никола Вапцаров“ и Музеен комплекс са подготвили и редица изненади за гостите на курорта. От 26 юни до 30 август 2015г. в Посетителския информационен център ще се провеждат демонстрации на бански занаяти – дърворезба, предене, плетене на шушони, везане на гоблени, бродиране на сувенирни топки, плетене на кука игла, пресукване на вълна, изработка на сувенири, а в музей „Велянова къща“, желаещите ще могат да тъкат на разбой. Съботните демонстрации ще бъдат съпроводени с автентична фолклорна програма.

Гостите на Банско ще имат възможността да се запишат на урок по танци, както и на еднодневни турове до археологически комплекс „Св. Никола“ или късноантична крепост „Ситан Кале“. Всяка събота ще бъдат организирани инфотурове в Музеен комплекс, а малчуганите ще могат да се включат в интерактивни игри „Деца в музея“.

Всеки четвъртък в Посетителски информационен център ще се излъчват филми за Банско, а осем изложби ще съпътстват мероприятията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов