Избрани Новини

Боливуд ни води над 50 хил. индийски туристи

Животът

23-06-2015, 09:32

Снимка:

http://pixabay.com/

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вежди Рашидов води Боливуд у нас

Боливудска звезда се влюби във виното ни

Очаква се заснемането на още 20 филма у нас през следващите няколко години

Боливуд в България. Едни от най-популярните индийски актьори вече са у нас за снимките на мащабна продукция.

"Индийският Брад Пит". Така феновете наричат актьора Шарук Кан. От няколко седмици той и екранната му партньорка Каджол са в София за снимките на "Голямо сърце". „България е фантастична. Има всичко, от което Боливуд се нуждае. Има планини, има и море, а разстоянията между тях са кратки”, коментира Натараджан Рамджи, директор на компания за филмов туризъм.

„Боливуд е в сърцето на всеки индиец. Милиони ще гледат филма и местата на които е заснет и ще си кажат: "Къде е това? Искам да отида там, където е бил и Шарук!", смята Рамджи. За страната ни той чува от среща Стефан Йонков, българин, живеещ в Делхи, по време на международно изложение.

„Малко по-късно Германия заплати 3 милиона евро за филм с Шарук, който в момента снима безплатно в България”, разказа Стефан Йонков. Той също е убеден, че този филм ще увеличи неминуемо броя на индийските туристи и то в пъти. В следващите няколко години Боливуд вече е планирал заснемането на цели 20 филма у нас. Според прогнозите, навлизането на Боливуд у нас ще доведе след себе си над 50 хиляди индийски туристи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов