Избрани Новини

Контактна група ще следи положението в Гърмен, „Орландовци” и „Дружба”

Тя ще анализира проблемите след възникналото напрежение през последните дни

Предлагаме създаването на контактна група, която да анализира проблемите след събитията в Гърмен, „Орландовци”, „Дружба”. Това каза за Агенция „Фокус” Ангел Гаджев, член на Обществения съвет към Министерски съвет. 

“Нещата може би ще ескалират, защото някой има полза това да се случва, визирам местните избори. Искаме обективно да изследваме нещата и да предложим на управляващите да се вземат адекватни мерки, за да се успокои напрежението”, заяви Гаджев. Той обясни, че това е предложение на Обществения съвет, което снощи е съгласувано. „Ще го предложим на медиите, на Министерски съвет и на Народното събрание”, посочи Ангел Гаджев.

Според него европейските средства са били взети и използвани нефункционално. „В циганската общност има също така едно много структуриране. Трябва да се направи много сериозен анализ и да се види по какъв начин тези групи се владеят от определени барони – нещо, което се случваше преди години в някои малки български населени места”, подчерта Гаджев. Той допълни, че трябва да се намерят хората, които са достатъчно интелигентни и с авторитет в тази общност, за да се даде решение на държавата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)